Путин: Русия трябва да е готова да тества ядреното си оръжие(ОБЗОР)

Те отприщиха войната, ние използваме сила, за да я спрем, каза руският президент

Путин: Русия трябва да е готова да тества ядреното си оръжие(ОБЗОР) | StandartNews.com

„Русия трябва да е готова да тества ядрени оръжия, ако Съединените щати го направят първи“. Така руският президент Владимир Путин завърши годишното си обръщение към нацията.

Той допълни също, че Русия е спряла участието си в Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия, подписан през 2002 г. между Москва и Вашингтон.

Путин продължи да нарича войната в Украйна „специална военна операция“. А цялата реч беше атака към западните държави, които подкрепят Украйна във военния конфликт.

Отправям днешното послание във време на необратими промени в целия свят, най-важните исторически събития, които определят бъдещето на хората, започна Владимир Путин започна годишната си реч пред Федералното събрание. Форматът му е над 1000 души.

„Стъпка по стъпка внимателно и последователно ще решаваме задачите, които стоят пред нас“, подчерта той.

"Москва направи всичко възможно да реши проблема по мирен път и прояви търпение. Но зад гърба ни се подготвя друг сценарий", каза Путин.

"Западът се занимаваше с коварство, затваряше очи за политическите убийства и репресиите от страна на Киев и насърчаваше нацистите да извършват терористични актове", заяви още Владимир Путин.

Преговорите за доставка на оръжие и противовъздушна отбрана, както отбеляза държавният глава, са били водени още преди началото на ПНР. Театърът на военните действия беше овладян много преди първата стъпка на Москва, каза той.

„Сякаш се гордеят и се наслаждават на предателството си, наричайки нормандския формат представление“, продължи Путин.

"Понятията чест, доверие, благоприличие не са за тях. Те са свикнали да плюят по целия свят. Оказа се, че по същия начин се отнасят към народите на своите страни", отбеляза президентът.

Позицията на Русия е, че не може да има разделение на "цивилизовани страни" и всички останали. Ние отричаме всякаква изключителност, каза Путин. И коментира конкретни действия на Запада - "те решиха да се скрият зад чадър", каза президентът, като припомни разполагането на система за противовъздушна отбрана.

Никой няма толкова бази, колкото Америка – цялата планета е осеяна с боклуци, добави той.

"През декември 2021 г. официално изпратихме на НАТО проекти на споразумение за гарантиране на сигурността, но получихме директен отказ по всички позиции. Тогава най-накрая стана ясно, че зелена светлина за агресия е дадена. Заплахата растеше всеки ден", припомни държавният глава.

"През 2014-2015 г. имаше много опити за атака на Донбас, но всички се правеха, че нищо не се случва.

Те отприщиха войната. И ние използваме сила, за да я спрем", каза Путин.

И продължи: "В резултат на американските военни кампании загинаха около един милион души и повече от 30 милиона станаха бежанци.

Никой в ​​света няма да забрави това!".

Насаждането на неолиберални, по същество тоталитарни ценности, според него е целта на западната политика.

"Невъзможно е да победят Русия на бойното поле, затова се извършват все по-агресивни информационни атаки. Постоянно лъжат, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква", отбеляза Путин.

Западът разчита на национални предатели, които винаги имат една и съща отрова на презрение към отечеството си, заяви още Путин.

Той благодари на целия руски народ за неговата смелост и решителност, отбеляза силите за сигурност, доброволците, бойците на ДНР и ЛНР и също се извини, че не може да назове всички.

"Когато се подготвях, написах дълъг списък с всички героични части. След това го извадих - страхувах се да обидя всички, които няма да назова", каза той.

"На всеки ветеран, на всяко семейство трябваше да бъде назначен личен социален работник, координатор, който лично да решава проблемите. Още през тази година структурите на фонда трябва да бъдат разгърнати във всички региони", формулира целта държавният глава.

"Офицери и сержанти, които са се показали като съвременни и решителни командири, приоритетно ще бъдат повишени на нови длъжности и ще бъдат търсени в цивилния живот. Родината цени техния принос в защитата на отечеството", отбеляза Путин.

Санкциите са само средство, а целта е "да пострадат нашите граждани", каза държавният глава. Но изчислението не се оправда, отбеляза Путин.

В рамките на 10 години държавата планира да инвестира повече от четири трилиона рубли в жилищно-комуналните услуги.

Всички помнят как Русия първа подкрепи Италия по време на пандемията — това е пример за характера на руския народ, каза Путин в своята реч.

Събраниетосе провежда в Гостиния двор на столицата и започна по обяд московско време (11 часа българско), предава ТАСС, като се позовава на говорителя на държавния глава Дмитрий Песков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай