Путин похвали новото руско въоръжение

Той описа подготовката на нова държавна програма

Путин похвали новото руско въоръжение | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин разкри някои подробности от новата програма за въоръжаване на страната. Тя е за периода от 2020 до 2033 година.

Тя трябва да включва разширяването на ролята на дронове, лазерни, хиперзвукови системи, както и други модерни разработки, 

Според Путин,  Русия трябва адекватно и точно да прогнозира възможните изменения в международното положение след разпадането на договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и да укрепва своя военен потенциал. 

"Излизането на САЩ от този договор под измислен предлог нанесе осезаем удар по системата за контрол над въоръженията", каза Путин. "Опасността от разпространение на ракети от този клас в различни части на света още повече засили глобалното напрежение", добави той.

Президентът настоя да се осигури балансирано развитие на военния потенциал на страната, като се имат предвид "не чак толкова големите ресурси", които се влагат в изпълнението на тази задача.

Путин посочи, че делът на съвременните оръжия в руската армия и другите силови структури трябва да достигне 70 процента и да не пада под това равнище. Според него въпреки всички бурни технологични промени в света, руските въоръжени сили "трябва да бъдат снабдени по последната дума на науката и техниката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай