Путин побесня. Закон за безразборни арести

Драконовски глоби

Путин побесня. Закон за безразборни арести | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин побесня след атаката на бившата си дясна ръка Евгений Пригожин, който обърна 25-хилядната си армията срещу него и предприе настъпление към Москва.

ВИЖ ОЩЕ: На пожар! Путин звъни на трима президенти

Руският лидер подписа закон за глобите и административния арест до 30 дни за нарушаване на режима на военно положение. Законът въвежда и възможността за задържане на леки автомобили при липса на маршрутна карта до заплащане на глобата. Документът е публикуван на официалния портал за правна информация.

ВИЖ ОЩЕ: Европа на нокти. Активира кризисния щаб

За неспазване на правилата, установени със закона „За военното положение“, федералните закони и други нормативни актове на Руската федерация за военното положение, за гражданите е установена глоба до 1000 рубли или административен арест до 30 дни, в случай че тези действия не съдържат криминални престъпления. За длъжностните лица се предвижда глоба до 2000 рубли или административен арест до 30 дни.За подобно нарушение, извършено с превозно средство, конфискацията на превозното средство може да бъде допълнително наказание.

ВИЖ ОЩЕ: Без милост! Латвия с радикално решение за руснаците

Освен това чл. 27.13 от Кодекса за административните нарушения (задържане на превозно средство) е допълнен с разпоредба относно възможността за задържане до заплащане на административна глоба за превозни средства, с които се извършва редовен превоз на пътници без маршрутна карта.

ВИЖ ОЩЕ: Путин бяга, рублата се срина

Сега глобата за такива нарушения е 5 000 рубли за шофьора, 30 хил. рубли за длъжностните лица, 300 хил. рубли за индивидуалните предприемачи и юридическите лица. Законът влиза в сила от датата на официалното му публикуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай