Путин: Не съм цар!

Цар е този, който дава заповеди, а президентът работи всеки ден, обясни той в интервю

Путин: Не съм цар! | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин не е съгласен с онези, които го наричат „​​цар“. Цар е този, който дава заповеди, а президентът работи всеки ден, обясни той в интервю за ТАСС за проекта „20 въпроса към Владимир Путин“.

"Това не е вярно", каза държавният глава, отговаряйки на въпроса как се свързва с факта, че той бива наричан цар на Русия. "Работя всеки ден, не царувам."

Според Путин "царят е този, който седи, поглежда отгоре и казва:" Тук заповядвам и те ще направят нещо там ", но той само опипва короната си и се оглежда в огледалото."

Путин, който заема висши държавни постове от 20 години, призна, че „никога дори не е мислил“, че престоят му на власт може да продължи толкова дълго време. "Не мислех, че ще бъда тук. Никога не ми мина през ума и нямаше как да мине", каза той.

Що се отнася до възможността „да излезе от надпреварата“ в даден момент, според руския лидер той има чувство на отговорност за „какво се случва, как се случва, какво ще се случи“.

Путин добави, че през 2008 г. не знаел, че ще се върне в президентството четири години по-късно, но не изключвал такава възможност. Говорейки за шегата на комика Максим Галкин, който отбеляза, че Путин не е фамилия, а пост, държавният глава заяви: "Човек, който няма нито един пост, може да се шегува на воля.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай