Понеделник,

Путин напада неприятелите. Какво обяви

От: Редактор -
42574
Путин напада неприятелите. Какво обяви
A
A
A

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически санкции като реакция на "неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации", съобщиха от администрацията в Кремъл. 

Указът влиза в сила от момента на официалното му публикуване. Той е валиден до момента на отмяна на установените специални икономически мерки.

Според документа се въвежда забрана за държавни органи на всички нива, както и за организации и физически лица под юрисдикцията на Руската федерация да извършват сделки, включително сключване на външнотърговски договори, с юридически, физически и юридически лица. под техен контрол, по отношение на които специални икономически мерки.

Забранява се и изпълнението на задължения към лица, подлежащи на санкции по извършени сделки, включително сделки по сключени външнотърговски договори, при условие че тези задължения не са изпълнени изцяло или не са изпълнени.

Междувременно ЕС подготвя шести пакет от санкции спрямо Русия, който ще включва изтегляне на други банки от системата за трансакции Суифт, съобщи дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел по време на визита в Панама, предаде Франс прес.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com