Путин на косъм. Пазят в тайна атентат

Какво е здравословното състояние на руския лидер

Путин на косъм. Пазят в тайна атентат | StandartNews.com

Невероятни разкрития за руския президент Владимир Путин направи американското списание "Нюзуик", позовавайки се на трима служители на щатското разузнаване, които са се запознали с актуален секретен доклад.

През април руският президент Владимир Путин се е лекувал от рак в напреднал стадий, разкрива "Нюзуик", цитирано от Дойче вече.

Нещо повече - докладът на US-разузнаването разкрива още, че през март е бил извършен опит за покушение срещу Путин.

"Всички усещат, че краят е близо"

"Властта на Путин е силна, но вече не е абсолютна", уверява един от източниците. "През цялото му управление никога не е имало толкова силна битка, всички усещат, че краят е близо", смята още той. И тримата източници предупреждават, че изолацията на руския лидер затруднява американските служби да направят точна оценка за здравословното състояние на Владимир Путин.

"Един от най-добрите ни източници на разузнавателна информация бяха контактите на руския президент с други лица. Но този източник до голяма степен пресъхна заради войната в Украйна", казва един от източниците и добавя, че тъй като Путин е имал твърде малко срещи с чуждестранни лидери, това пречи на достъпа до информация, която иначе може да бъде получена от срещите лице в лице.

"По този начин изолацията на Путин допълнително разпалва спекулациите", казва още той.

Лавров отрича

През последните месеци в медиите се появиха множество спекулации, свързани със здравословното състояние на руския президент. Най-често се твърди, че Путин е болен от рак.

В интервю за френския телевизионен канал TF1, излъчено в края на май, руският външен министър Сергей Лавров отрече твърденията, че Путин е болен. Това беше първото изявление на високопоставен руски политик в отговор на спекулациите относно здравословното състояние на руския президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай