Путин и Зеленски май все пак ще се срещнат. Вижте къде

Противоречиви сигнали от Москва и Киев

Путин и Зеленски май все пак ще се срещнат. Вижте къде | StandartNews.com

Президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин най-вероятно ще вземат участие в срещата на Г-20 в Бали на 15-16 ноември, но това ще се случи в онлайн формат.

Зеленски ще участва в срещата, заяви прессекретарят на украинския държавен глава Сергей Никифоров. "В някакъв формат, разбира се, Володимир Зеленски ще участва в срещата на върха на Г-20. Не мога да кажа нищо повече", каза Никифоров в интервю за украинското издание "Суспильне". Той добави, че вероятно става дума за онлайн формат.

Зеленски не е напускал Украйна от началото на пълномащабната руска инвазия.

Срещата на върха на Г-20 можеше да бъде уникално място за среща на президентите на Русия и Украйна, но това вероятно е една от причините, поради които пристигането им в Бали все още не е потвърдено, пише Би Би Си.

Владимир Путин заяви на 31 октомври, че все още не е взето решение за участието му в срещата на върха. Неговият говорител Дмитрий Песков обеща, че окончателното решение ще бъде обявено тази седмица.

Вчера президентът на Индонезия Джоко Уидодо заяви, че по негови впечатления Путин няма да присъства на срещата на върха. Днес обаче Уидодо заяви пред Bloomberg, че и Путин, и Зеленски биха могли да присъстват, "ако ситуацията го позволява".

На 3 ноември Зеленски заяви, че ако Путин присъства на срещата на върха, нито той, нито някой от представителите на Украйна ще присъства.

Президентът на Индонезия Джоко Уидодо заяви, че Путин може да присъства на срещата на върха на Г-20 в онлайн формат.

Путин не е изключил възможността да отиде на срещата. "Но ако не, може би той ще поиска [участие в срещата на върха] в онлайн формат", каза Джоко Уидодо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай