Неделя,

Путин говори с цяла Русия и 774 журналисти

От: Рачо Рачев, сн. ТАСС -
Путин говори с цяла Русия и 774 журналисти
A
A
A

Президентът Владимир Путин провежда ежегодната си пресконференция, която журналистите наричат "голямата пресконференция". На нея Путин отговаря на въпроси на руснаци от различни области от живота.

Тази година заради пандемията от коронавирус тя преминава чрез видеоконферентна връзка с елементи на пряка линия. Президентът се намира в резиденцията си в Ново Огарьово и вижда, и чува задаващия въпроса. Въпросите са събрани чрез специален сайт.

На пресконференцията са акредитирани 774 журналисти. Очаква се тя да продължи поне три часа. Лоша ли беше годината или имаше и нещо хубаво - беше първият въпрос към президента...

"Годината е като времето, то може да е хубаво и лошо. Има и плюсове, има и минуси. Разбира се, тази година е свързана с проблема, който е пред всички - това е пандемията. Но това важи за целия свят. Този проблем сложи отпечатък върху всички страни от нашия живот - затваряне, съкращение на производството, на работни места, падане на доходите. Но можем уверено да кажем, че посрещнахме този проблем достойно", заяви Путин.

Очаквайте подробности.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички