Пътници си скубят косите по летища в Англия. Хаосът продължава

Много полети от Острова бяха отменени и днес

Пътници си скубят косите по летища в Англия. Хаосът продължава | StandartNews.com

Хаосът на британските летища продължава и днес, въпреки отстраняването на възникналия вчера технически проблем в системите за контрол на въздушния трафик. Има близо 300 отменени полета и закъснения на други.

Много полети от Острова бяха отменени и днес, предаде БНР. Сред тях и полет на „Райън еър“ от Станстед до Пловдив, полетът на „Изиджет“ от "Гетуик" до София закъсня с около два часа. Най-мното полети има отменени от "Гетуик" – 75, следва "Хийтроу" с 74 и Манчестър с 63 отменени полети.

По-сериозно за засегнати също Станстед, Лутън и Единбург.

Сериозното изоставане от вчера, когато бяха отменени над 500 полета и имаше големи закъснения, кара експерти да смятат, че макар и да има подобрение, нарушенията на полетите ще продължи до края на седмицата.

От "Юростар" обявиха, че увеличат броя на влаковете си до Париж в опит да помогнат с облужването на пътниците.

Междувременно започна разследване каква точно е причината за „техническия проблем“ довел до срив на системата за въздушен контрол над територията на Обединеното кралство.

От "Даунинг стрийт" повториха направения по-рано коментар от министъра на транспорта Марк Харпър, че не става дума за кибератака. Съгласно британските закони пътниците, чиито полети са отменени, имат право или да им бъдат върнати парите или да бъдат качени на алтернативен полет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай