Четвъртък,

Професор с анализ на израелско-палестинския конфликт

От: стандарт -
Професор с анализ на израелско-палестинския конфликт
A
A
A

 

За да се установи и поддържа мир и прогрес на земята, трябва да бъдат направени следните стъпки с основен приоритет от миролюбивите жители на света по отношение на израело-палестинския конфликт. Това пише в анализ професорът по математика в Йорския университет Афсар Али в списанието MG.

Според него мюсюлманските владетели трябва да усетят идващата опасност от Израел - като техен съсед, както и да се обединят за собственото си оцеляване. Миролюбивите граждани по света трябва да изискват от ООН да спре незабавно разширяването на израелската колония, както и да настояват да отпадне Veto Power.

Професорът смята, че консолидацията на мощта на Израел в богатия на петрол - Близкия изток и едностранното завземане на енергийни източници в сътрудничество със Запада ще наруши настоящия баланс на силите в света. Според него световните лидери трябва да осъзнаят тази идваща опасност. А фактът, че след десетилетия на окупация и години на постоянна блокада Израел не успя да убие духа показва, че Палестина води идеологическа война, а не търси материална печалба.

Победата ще е на нейна страна, защото както учи свещеният Коран - истината разсейва лъжата, пише професор Али.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички