Припадък! Водеща провали дебата за премиер на Великобритания

Лиз Тръс и Риши Сунак ще се срещнат отново в ефира на друга телевизия

Припадък! Водеща провали дебата за премиер на Великобритания | StandartNews.com

Тежко напрежение в ефир се появи по време на втория телевизионен дебат между кандидатите за лидерския пост в Консервативната партия във Великобритания.

Водещата на дебата между Риши Сунак и Лиз Тръс зададе въпрос, но докато външната министърка отговаряше, внезапно се чу силен шум, а самата Тръс възкликна "Господи!". Секунди по-късно ефирът беше прекъснат. Оказа се, че водещата е припаднала.

От телевизия Talk, която провеждаше дебата съвместно с вестник "Сън" съобщават, че водещата Кейт МакКан е добре и ѝ е оказана медицинска помощ.

Тръс и Сунак ще се срещнат отново в ефира на друга телевизия. Победителят между двамата ще стане ясен на 5 септември. За тях сега ще трябва да гласуват около 200 000 членове на Консервативната партия.

Проучвания след дебата от снощи показаха, че 39 процента от анкетираните 1032 души смятат, че Сунак се е представил по-добре спрямо 38 процента, които смятат, че Тръс се е представила по-добре. Сред аудиторията на консерваторите 47 процента смятат, че Тръс се е представила по-добре спрямо 38 процента за Сунак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай