Принцеса Латифа излезе за пръв път от три години

Латифа избяга от Дубай през февруари 2018 г

Принцеса Латифа излезе за пръв път от три години | StandartNews.com

Отвлечената дъщеря на владетеля на Дубай е видяна публично за първи път от почти три години, съобщава „Дейли Мейл“.

Три месеца след като бяха пуснати шокиращи видеоклипове, записани от принцеса Латифа ал Мактум, тя беше снимана в търговски център с двама приятели. 34-годишната Латифа беше снимана в търговския център Emirates Mall в Дубай.

По-рано кампании, подкрепени от ООН, поискаха „доказателство за живота ѝ“ след пускането на видеоклипове и опасения за нейния живот. Латифа публикува поредица от тайни видеоклипове от държането ѝ в плен, описвайки себе си като държана от баща си Шех Мохамед ал Мактум заложница. Говорейки публично за първи път от три години, 34-годишната кралска затворничка описа ярко и подробно как нейният драматичен опит за бягство през 2018 г., включващ джетове и яхта, е завършил с нейното брутално отвличане и насилствено репатриране. В най-ужасяващото видео, заснето след нейното неуспешно бягство, принцесата казва: „Аз съм заложничка. И тази вила е превърната в затвор. Всички прозорци са с решетки. Отвън има петима полицаи и вътре две полицайки. Дори не мога да изляза на чист въздух“.

Латифа избяга от Дубай през февруари 2018 г., след като записа обезпокоително видео, в което разкри ужасната връзка с баща си. Тя беше заловена на яхта край бреговете на Индия и принудително върната в Дубай, където беше „затворена“ във вила с денонощна охрана.

След пускането на видеоклиповете през февруари 2021 г. ООН поискаха да видят доказателства за живота ѝ и призоваха Латифа да бъде освободена, припомня БГНЕС.

Кампанията „Освободете Латифа“ наскоро поиска да бъдат наложени санкции на владетеля на Дубай заради нежеланието му да освободи дъщеря си и да изпълни изискванията на ООН.

Дейвид Хей от кампанията каза: „Потвърждаваме, че има няколко потенциално значими и положителни развития. На този етап не възнамеряваме да коментираме допълнително, ще бъде направено допълнително изявление в подходящия момент“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай