Премиерът на Гърция: Най-лошото мина

Премиерът на Гърция: Най-лошото мина | StandartNews.com

Атина. "Гърция остави зад себе си най-лошото", заяви министър-председателят Андонис Самарас в интервю за "Ройтерс" и обяви, че правителството му вече обсъжда пускането на облигации в близките три месеца.

"Гърция се завърна", посочи Самарас и наблегна на факта, че преди две години страната му е била в центъра на икономическа нестабилност в района.

"Бяхме една нестабилна страна в един относително стабилен район, сега ситуацията е съвсем различна - Гърция се е стабилизирала както политически, така и икономически, и има растяща нестабилност около нея", отбеляза гръцкият премиер.

Самарас коментира и завръщането на Гърция на пазарите, като разясни, че времевият момент ще зависи от условията на пазарите. "Не изключваме вероятността да излезем на пазарите много по-рано, може би през първата половина на 2014 г.", допълни той.

"Стигнахме до дъното и сега се намираме във възход, който е в самото начало, най-значимите думи сега са стабилност и растеж, не бива да се изпуска тази посока, напред и докрай, няма да вървя на зигзаг", обобщи гръцкият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай