Предстои 24-часова стачка срещу безработицата в Гърция

Предстои 24-часова стачка срещу безработицата в Гърция | StandartNews.com

Атина. Работници в Гърция подготвят 24-часова стачка в страната. Тя трябва да започне на 1 май (Международния ден на труда и работническата солидарност). Нейни организатори са синдикатите- Общата конфедерация на труда и Федерацията на държавните служители.

Рекордно високата безработица в страната, която е над 27 на сто, е една от причината хората да излязат на улицата. Рестрикциите на правителството също не са одобрявани от много гърци.

Работещите на пристанищата, в железопътния и градски транспорт, местното самоуправление,ще бъдат основна част от протестиращите, които ще спрат работа на 1 май. Това се очаква да предизвика транспортен хаос, въпреки това, че метрото, много автобуси и тролеи ще се движат но на по-големи интервали от време.

Към стачката ще се включат и служители на банки, болници и аптеки в страната. Лечебните заведения обявиха, че ще обслужват само спешните случаи, а само дежурните аптеки ще останат затворени по време на стачката.

Гърция чака 15,52 млрд. евро за периода 2014-2020 г. Парите трябва да бъдат отпуснати от новите фондове за регионално развитие и кохезионна политика на Европейския съюз (ЕС).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай