Потресаваща версия за убитото момиче в РС Македония

Простреляното й тяло бе открито в късните часове в неделя

Потресаваща версия за убитото момиче в РС Македония | StandartNews.com

Жестоко убийство потресе Северна Македония. Тялото на 14-годишно момиче, изчезнало преди седмица, беше открито в чувал. Вече има задържани, сред които бащата на детето.

Ученичката от Скопие беше обявена за издирване на 27 ноември около 8:30 ч. сутринта на тръгване за училище. В късните часове в неделя от МВР са открили простреляното тяло на момичето, било е със завързани ръце и крака в местност близо до Скопие. Заподозрени за тежкото престъпление са 5-ма души. Трима са задържани, сред които бащата на детето. Издирват още двама. За един от тях има данни, че е заминал първо за Белград, а след това за България.

"Мотивът е користолюбие. Едно от лицата напълно съзнателно е организирало престъплението. Основната причина е искането на откуп от майката, за да бъдат облагодетелствани по-късно всички останали", съобщи вътрешният министър Оливер Спасовски, предаде България Он Еър.

Основната версия на разследващите е, че бащата на убитото момиче, е искал да изнудва майката за пари. Детето е отвлечено пред входа на блока с автомобила на убития по-рано възрастен мъж. По-късно колата е била намерена изгоряла. 

Според медиите в Северна Македония основният организатор е Люпчо Палевски-Палчо, лидер на малка политическа партия. Смята се, че той е напуснал Северна Македония с автомобил, заедно с адвоката си, и е заминал за Белград. Оттам на следващия ден мъжът е влязъл у нас. От българското МВР съобщиха, че няма данни той да се намира мъж на българска територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай