Потрес! Показно убийство на журналист и брат му

Шок от случилото се в Нидерландия

Потрес! Показно убийство на журналист и брат му | StandartNews.com

Турски журналист и брат му бяха убити при атака в северния холандски град Зволе в сряда, съобщиха медии. Жертвите, идентифицирани като Х.Т. и брат му А.Т., бяха застреляни, след като въоръжен мъж откри огън в ресторант на Макдоналдс посред бял ден.

Свидетели казаха пред местния телевизионен оператор RTL Oost, че мъжете са се хранели, когато нападателят е влязъл в ресторанта и е стрелял по тях при очевидна „планирана“ атака.

„Мъжът първо поръча храна и седна на маса срещу двете жертви, преди да стреля“, добави RTL Oost. „Имаше огромна паника сред клиентите, като всички се опитаха да избягат навън“, каза телевизионният оператор. След това нападателят избягал.

Полиция и линейки са пристигнали на мястото, където се опитали да реанимират един от ранените. Но той по-късно е починал. Полицията съобщи, че издирва свидетели и издирването на стрелеца продължава. Те не дават подробности за евентуален мотив или самоличността на двете жертви. Турските медии съобщиха, че H.T. управлява новинарски уебсайт, базиран в Зволе, докато A.T. е бизнесмен, пише Марица..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай