Потоп остави без дом придворни на Елизабет II

Потоп остави без дом придворни на Елизабет II | StandartNews.com

Лондон. Прелялата река Темза във Великобритания остави без дом и високопоставени придворни на кралица Елизабет Втора, съобщи в. "Дейли мейл". Наводненията са стигнали и близо до двореца Уиндзор, една от любимите резиденции на кралицата, като са засегнали къщите на някои от най-доверените помощници на кралицата. Във вторник в наводнените райони положението остана бедствено.

От високите води на река Темза са пострадали главната камериерка на кралицата Рейчъл Гордън и личният й помощник Пол Уайбрю, за когото е известно, че е изключително близък с Елизабет Втора. Къщите на двамата се намирали в парка Уиндзор, близо до реката, и преливането на Темза е заляло и тях. Двамата са били принудени да изоставят домовете си и да се преместят в двореца Уиндзор, който е построен на по-високо място и няма опасност да бъде наводнен.

Във вторник положението в наводнените райони остана бедствено. Властите издадоха предупреждения за животозастрашаващи наводнения в 14 района в Бъркшир и Съри и на две места в Самърсет. Премиерът Дейвид Камерън посети някои от засегнатите райони и свика пресконференция по-късно през деня, на която да обясни на медиите за ситуацията. Камерън обеща, че държавата ще даде колкото пари е необходимо за справяне с бедствието. Над 1600 военни бяха мобилизирани, за да помагат на пострадалите хора. Над 1000 къщи бяха евакуирани в районите около Темза. От полицията в Съри съобщиха, че в графството 44 шосета са затворени заради наводненията, а евакуациите продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай