Последното видео на Навални. Шокиращи кадри

Изглежда бодър и се шегува

Последното видео на Навални. Шокиращи кадри | StandartNews.com

Видеоклип беше публикуван веднага след смъртта на Алексей Навални от тамошните медии. На него бе документирана последната му публична поява. Кадрите са направени вчера, 15 февруари, по време на съдебно заседание в Ковровския съд чрез видеовръзка от селището Харп в Ямало-Ненецкия автономен окръг, където той се намира в колония със специален режим.

На видеото политикът изглежда здрав, бодър и се шегува.

Преди дни Навални беше изпратен в наказателна килия за 15 денонощия. Това се случи за 27-и път, три дни след края на последния му срок в наказателна килия.

Навални загина точно месец преди президентските избори в Русия на 17-ти март, на които се очаква Путин да спечели 5-ти мандат и да остане на власт поне до 2030 година.

През декември 2023 година, адвокатите на опозиционера съобщиха, че той не е вече в затвора. Те заявиха, че са загубили контакт с него и са направили опит да влезнат в колонията, в която държат Навални, но им се отказва достъп. Обяснението било, че той страда от сериозни здравни усложнения.

Малко след това Навални е трябвало да се яви пред съда чрез видео, но от затвора са казали, че не може да присъства дори виртуално, поради загуба на електричество в колонията. Според адвокатите, седмица преди това той е бил сериозно болен, от затвора са го намерили да лежи на пода безжизнен и са му сложили системи. Те обясниха, че е било от глад и липса на движение, но адвокатите поставиха това под съмнение, а Белия дом от САЩ излезе със заявление, че обстоятелствата са притеснителни.

Навални бе отровен през 2020 и отиде за лечение в Германия, където бе установено, че отровата вероятно е новичок – нервно-паралитично вещество, използван от службите в СССР. След завръщането му в Русия през 2021 година, той бе арестуван и впоследствие изпратен в затвор. Според Навални, арестът и обвиненията са били политически мотивирани. Той бе осъден на 19 години затвор, а обвинението бе за създаване на екстремистка общност, финансиране на екстремистка дейност и други провинения.

От затвора Навални е заявявал, че възнамерява да води дълга кампания против Путин и войната в Украйна, с която да мотивира руския народ да промени настроението си спрямо конфликта.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи