Полша скочи на Русия. Какво поиска?

Светът има нужда от "депутинизация", обяви премиерът Матеуш Моравецки

Полша скочи на Русия. Какво поиска? | StandartNews.com

Руският диктатор Владимир Путин е по-опасен от Адолф Хитлер и Йосиф Сталин, защото в ръцете му има по-смъртоносни оръжия, отколкото у диктаторите на ХХ век - ядрени ракети и интернет. Това заяви министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, съобщи The Daily Telegraph.

По думите на Моравецки Русия е инициирала информационно пространство с милиони фейк новини. Затова светът има нужда от "депутинизация".

"Путинската идеология на "руския свят" - това е еквивалент на комунизма и нацизма на XX век. Това е идеология, с помощта на която Русия оправдава измислени права и привилегии за страната си. Тя трябва да бъде изкоренена", каза още Моравецки. Той коментира и изявлението на Путин на 9 май, който заяви, че Русия се бори с "нацизма".

Руският диктатор развива мита за това, че Русия е победила нацизма, но не споменава за продължилите с десетилетия следвоенни репресии и безчинства на СССР в страните от Източна Европа. Путин не е Хитлер и не е Сталин. За съжаление той е много по-опасен. Ако Европа не го спре, Путин ще насочи руските войски по-нататък в Европа. Ние трябва да решим къде да го спрем, каза  Моравецки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай