Полицай, разследващ атентата в "Шарли", се самоуби

Полицай, разследващ атентата в "Шарли", се самоуби | StandartNews.com

Париж. Високопоставен френски полицай, участващ в разследването на атентата в редакцията на сатиричното издание „Шарли Ебдо", е сложил край на живота си часове след атаката, предадоха френски медии.

45-годишният Елрик Фреду се е застрелял със служебното си оръжие на 7 януари, след като се е срещнал с роднини на една от жертвите на терористичния акт.

Фреду е бил заместник-директор на полицията в град Лимож, южно от френската столица. Смята се, че той е бил една от водещите фигури в разследването на атаката. Засега не е ясно какво го е подтикнало да сложи край на живота си.

Колеги разказват, че Фреду бил много разстроен от самоубийството на свой партньор през 2013 г. Самият той открил трупа му и бележката „лични причини" край него.

След атентата срещу „Шарли Ебдо" на 7 януари и последвалата двойна заложническа ситуация в петък се надигна мощна вълна от подкрепа за полицията, която по принцип не е много обичана от французите. На неделния Марш на солидарността имаше плакати с надпис „Обичаме полицията" и периодични аплодисменти за органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай