Политически трансперант смути маратона в Белград

Политически трансперант смути маратона в Белград | StandartNews.com

Белград. Политически скандал беляза началото на 26-ия Белградски маратон. Пет минути след старта на маратона, от сграда на булевард "Крал Александър" беше спуснат транспарант: "Предаде Косово". На сцената вече бяха премиерът Ивица Дачич, председателят на Представителството на ЕК в Сърбия Венсан Дежер и лицето на тазгодишното издание на маратона Карл Луис, предаде сръбското издание "Блиц".

Полицията реагира незабавно и транспарантът беше свален. Публиката не реагира на транспаранта и суматохата, а само скандираше "Маратон, маратон".

На маратона дойдох, за да го открия, по покана на организаторите, ако и в този момент да има политически и други ситуации. И някой да ми се заканва, аз преминах през града и застанах пред 20 000 души.

Такива неща са се случвали и ще се случват; видя се, че хората не реагираха на това, а сканидраха "маратон". Това не е място за политически несъгласия, а спортно състезание, заяви Дачич пред сръбското издание "Блиц".

Преди старта на маратона, недоволен мъж се опитал да достигне до премиера Ивица Дачич, но е бил спрян от охраната му. Мъжът викал на Дачич "Спиш ли спокойно?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай