Погребаха командира на "Вагнер". Почива до легенди

На гробището край Москва

Погребаха командира на "Вагнер". Почива до легенди | StandartNews.com

Командирът на ЧВК "Вагнер" Дмитрий Уткин (повиквателен знак "Вагнер") е погребан в мемориалното гробище в Митишчи, Московска област.

Представител на администрацията на гробището съобщи за Msk1.ru, че погребението на Уткин се е състояло на гробището сутринта на 31 август. Роднините на Уткин са участвали в прощалната церемония, след погребението на гробището са се появили военнослужещи от ВДВ и Росгвардия, както и един човек с тениска на ЧВК "Вагнер", пише каналът в Telegram "Осторожно новости". Дошлите са допуснати до гробището по жетони на военнослужещи.

Военният мемориал "Пантеон на защитниците на Отечеството" в Митишчи, където е бил погребан Уткин, е един от най-големите военни мемориали в Русия. 

Наред с други, в гробището са погребани оръжейният майстор Михаил Калашников, министърът на отбраната на СССР Дмитрий Язов, съветският космонавт Алексей Леонов и бившият ръководител на ЦИК Владимир Чуров.

Уткин и основателят на ЧВК Евгений Пригожин загитаха при катастрофа на частен самолет в Тверска област на 23 август. При самолетната катастрофа загинаха общо десет души.

Погребението на Евгений Пригожин се състоя на 29 август на Пороховското гробище в Санкт Петербург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай