Почина първата партньорка на батман

Почина първата партньорка на батман | StandartNews.com

Почина актрисата и балерина Ивон Крейг, която изигра първото момиче на Батман.

Крейг е починала на 79-годишна възраст в дома си в Калифорния от рак на гърдата, довел до метастази и в черния й дроб. Кариерата й на балерина стартира, когато е едва 17-годишна. По онова време Крейг става член на балетната трупа Ballet Russe de Monte Carlo.

Три години по-късно Крейг започва да се снима и в киното, като дебютът й е в "Млада Земя". Участва в над 40 филма и сериали, сред които "Звезден път", "Старски и Хъч", "Целувка за братовчеда" и "Това се случи на Световното панаирно изложение", като в последните два си партнира с Елвис Пресли.

Със световна известност Крейг се сдобива, след като изиграва Барбара Гордън в сериала "Батман" (1966-68) и телевизионния филм "Батгърл" (1967).

През последните години Крейг работеше в сферата на недвижимите имоти, като се занимаваше и с филмово озвучаване и продуцентство. През 2000 г. излезе автобиографията й "От балета до Пещерата на Батман и отвъд".

Последната работа в киното на Крейг бе анимационният сериал "Оливия" (2009), в който тя озвучава бабата на главната героиня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай