Почина мъжът, нахлул с мачете на летище в Ню Орлиънс

Почина мъжът, нахлул с мачете на летище в Ню Орлиънс | StandartNews.com

Мъжът, който нахлу на летището на Ню Орлиънс с мачете, е починал от раните си в болница. Таксиметровият шофьор Ричард Уайт е носел самоделно направени експлозиви.

Уайт е бил психично болен, сочат данни на местните власти. При обиска на автомобила му са намерени 6 коктейла "Молотов".

Припомняме, че мъжът бе прострелян от полицай след атака на международното летище. Първо той напръска със спрей срещу оси служители на реда и пътници, чакащи на опашка за проверка в зоната за сигурност, след това започна да размахва мачете, мина на бегом през детектор за метал и подгони служителка на Агенцията за сигурност на транспорта.

Ричард Уайт бе прострелян от полицайка с три куршума и откаран в болница, където бе опериран, но това не спомогна за състоянието му.

Стрелбата вся паника, няколко души са получили порезни рани и наранявания от мебели при бягството си. Един от полицаите също е пострадал.

Не са ясни мотивите на нападателя, който работил като шофьор на такси. Колата била паркирана пред терминала. Няма основания да се смята, че Уайт се е опитвал да се качи на самолет, уточниха органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай