Пхенян изстреля ракети. САЩ не закъсняха с отговора

Две ракети паднаха в Японско море

Пхенян изстреля ракети. САЩ не закъсняха с отговора | StandartNews.com

Две балистични ракети с малък обсег към Японско море е изстреляла Северна Корея от района на Сунан край Пхенян, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на въоръжените сили на страната.

Сеул прави анализ на информацията за полета на ракетите. По данни на южнокорейските въоръжени сили те са прелетели около 360 километра и са паднали в Японско море.

Днес се проведе съвместно учение между военновъздушните сили на Южна Корея и САЩ. То е с участието на поне един американски стратегически бомбардировач Б-1Б в небето над Корейския полуостров в отговор на неуспешния опит за изстрелване на разузнавателен спътник от Северна Корея миналата седмица. На 21 август започна съвместното учение Ulchi Freedom Shield.

Японската брегова охрана съобщи днес, че Пхенян е изстрелял още една ракета, за която се смята, че е балистична, към Японско море. По данни на националната новинарска агенция Киодо ракетите са били няколко и всички те са паднали извън пределите на изключителната икономическа зона на страната, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай