Песков каза кога Русия ще използва ядрено оръжие. Проговори за газа

Говорителят на Кремъл с нова заплаха за доставките на синьо гориво

Песков каза кога Русия ще използва ядрено оръжие. Проговори за газа | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за американската телевизия Пи Би Ес (PBS), че Русия ще прибегне до ядрено оръжие само в случай на „заплаха за съществуването“ на страната, а не в резултат на настоящия конфликт с Украйна.

Руската страна „не се съмнява, че задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнени“, заяви Песков, предаде БНР. „Както и да завърши операцията, това, разбира се, не е основание за използване на ядрено оръжие. Имаме концепция за сигурност, в която много ясно е казано, че само в случай на заплаха за съществуването на държавата, на нашата страна, можем да използваме ядрено оръжие. И ние наистина ще използваме ядрено оръжие за премахване на заплаха за съществуването на нашата страна“, ктаза говорителят на Кремъл.

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, ако ЕС откаже да плаща за доставките в рубли, Песков отговори: „Няма плащане - няма газ“, но добави: „Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но определено нямаме намерение да се занимаваме с благотворителност“, добави говорителят на Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай