Парижките терористи с боеприпаси от Босна

Мъж пали свещ в Тунис в памет на тунизийския евреин Йоав Хатаб, който бе убит от Амеди Кулибали в Париж на 9 януари

Парижките терористи с боеприпаси от Босна | StandartNews.com

Патроните за автомата на Кулибали били произведени преди 30 г.

Нападенията на ислямските радикали в Париж са били извършени с боеприпаси отпреди 30 г., попаднали контрабандно от Босна. Това твърди британският в. "Дейли Телеграф", позовавайки се на източник от разузнаването в Сараево.
Става дума за патрони с калибър 7.62 на 39 мм, използвани за автомата VZ58, който бил видян на видео у терориста Амеди Кулибали.

Зам. военният министър на Босна и Херцеговина - Живко Марянац, разказа, че боеприпасите на терориста били произведени през 1986 г. от компанията Igman в град Кониц. Чиновникът напомни за проблема с корупцията сред военните в страната, но поясни, че тези патрони са произведени преди почти 30 г. и сега е невъзможно да се каже как точно са попаднали във Франция. Според белгийската полиция Кулибали е купувал оръжие в Брюксел, отбелязва британският вестник.

Вторият от братята Куаши, извършили нападението срещу редакцията на в. "Шарли Ебдо" на 7 януари, е бил погребан тихомълком в нощта на събота срещу неделя, предаде АФП. Дискретното погребение на Шериф Куаши се състояло в община Женевийе край Париж, където ислямистът живееше със съпругата си. Онзи ден по подобен начин беше погребан в град Ренс Саид Куаши. Гробовете на двамата братя не са обозначени, за да не се превърнат в място за поклонение на техни последователи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай