Париж окървавен след победата на Макрон

Протести на недоволни от резултатите, брутални сблъсъци с полицията

Париж окървавен след победата на Макрон | StandartNews.com

Въпреки факта, че кандидатът за президент на Франция Марин Льо Пен се обади на Еманюел Макрон, за да признае победата му в изборите, във Франция избухнаха протести на недоволни от резултатите и се стигна до брутални сблъсъци с полицията, предават информационните агенции. 

Кървава нощ във Франция с убити от полицията след победата на Макрон

Съобщава се, че полицията използва сълзотворен газ, протестиращите са издигнали барикади. Протести има не само във френската столица.

Полицията застреля двама души в центъра на Париж, предаде Агенция Франс прес.Според агенцията служителите на реда са открили огън по автомобил заради отказ на водача му да изпълни искане на служител на реда.

Кървавият екшън се е разиграл по време на протести край моста Пон Ньоф, скоро след новината преизбирането на Еманюел Макрон за президент в неделя вечерта.

Шофьорът и седящият отпред пътник са загинали, друг човек, който е бил на задната седалка, е ранен в ръката. Оказана му е първа помощ и е откаран в болница.Известно е, че колата внезапно потеглила срещу полицай. Той откри огън от автоматичното си оръжие, за да се предпази.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай