Папа Франциск се помоли за световен мир

Папа Франциск се помоли за световен мир | StandartNews.com

Рим. „Мирът винаги е възможен. Ние трябва да се опитваме да го постигнем". Това заяви папа Франциск в своето новогодишно обръщение. Десетките хиляди туристи, богомолци и граждани на Рим се стекоха на площада „Свети Петър" в Рим, за да присъстват на първата поява на папата на прозореца през Новата година.

„Молитвата е в основата на мира", пише на плакат сред вярващите, каза Папата и изтъкна, че е съгласен с думите.

Преди това, по време на службата в базиликата „Свети Петър", той се помоли за „цялото човешко семейство". Той помоли Бог да даде и „мир в сърцата, мир в семействата и мир между нациите".

Хората от всички религии и култури да се обединят, за да се борят срещу робството и трафика на хора, призова папа Франциск. „Всеки има дадено му от Бог право да бъде свободен", каза още той, цитиран от "Ройтерс".

Със службата в базиликата „Свети Петър" бе почетен Световният ден на мира, отбелязван от Римокатолическата църква. Тази година мотото му е „Не роби, а братя и сестри".

„Всички сме призовани от Бог да бъдем свободни, всички сме призовани да бъдем синове и дъщери и всеки, според своите отговорности, е призован да се бори с модерните форми на поробване. От всеки народ, култура или религия, нека обединим силите си", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай