Папа Франциск: Дева Мария не е била инфлуенсър

Не се поддавайте на изкушението да живеете във виртуалния свят на интернет, каза Светият отец

Папа Франциск: Дева Мария не е била инфлуенсър | StandartNews.com
  • Въпреки това е променила историята, не се поддавайте на изкушението да живеете във виртуалния свят на интернет, каза Светият отец

Не се поддавайте на изкушението да живеете във виртуалния свят на интернет. С този апел се обърна папа Франциск към стотиците хиляди богомолци, събрали се в Панама за Световните дни на младежта.

„Не е достатъчно да си по цял ден в мрежата, за да се чувстваш признат и обичан“, заяви Франциск пред 600 000 души,  събрали се на огромно открито пространство, близо до международното летище в Панама.


Дева Мария „не е излизала по "социалните мрежи" на своята епоха. Тя не е била "инфлуенсър", но без да го е искала и търсила, се е превърнала в жената, която най-много е повлияла на историята“, заяви папата, цитиран от Франс прес.

Той говори за това колко е трудно за младите да намерят смисъл в живота, когато са „без работа, без образование, без общност и без семейство“. „Накрая се чувстваме празни и запълваме тази празнота с безсмислени неща. Защото още не знаем за кого да живеем, да се борим и да обичаме“, добави той.

„Само любовта ни прави по-човечни, по-пълноценни, всичко останало е хубаво, но изпразнено от съдържание“, каза още Светият отец. В проповедта си пред свещеници и семинаристи по време на литургията в панамската катедрала "Санта Мария ла антигуа“ папа Франциск призна, че католическата църква, "ранена от своя грях", не се е вслушала в жертвите.

„Гледката как една църква, ранена от своите грехове, толкова често не се вслушва във воплите“ на жертвите води до „липса на надежда“, която подкопава вярата, подчерта папата, предаде Дарик радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай