Паника. Какво прави Австрия заради Омикрон

Седемчасово заседание на правителството

Паника. Какво прави Австрия заради Омикрон | StandartNews.com

След седемчасово заседание на австрийското правителство, с участието на ръководителите на провинциите и експерти от новосформираната национална

Служба за държавна кризисна координация (СДКК), беше съобщено на пресконференция, че от 27 декември влизат в сила нови по-строги правила за ограничаване разпространението на COVID варианта Омикрон. В момента в Австрия вече са потвърдени 365 случая на новия вариант.

Ръководителката на СДКК Катарина Райх обяви, че от 27 декември заведенията ще се затварят в 22 часа. Това се отнася и за 31 декември. Препоръчва се семейните празници да се бъдат в тесен кръг, а присъстващите да са ваксинирани, оздравели или тествани.

Вeликобритания, Норвегия, Дания и Нидерландия се определят като рискови държави, което означава, че в Австрия могат да влизат единствено лица с три ваксини и допълнителен PCR  тест. Всички останали влизащи се поставят под задължителна карантина.

Поради високата вирулестност на варианта Омикрон, очакваното нарастване на броя на новозаразените и свързаните с това трудности в снабдяването, провинциите вече обсъждат кризисни планове, които включват мобилизиране на пенсиониран болничен персонал, оптимизиране на дейностите в търговската мрежа и в полицията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай