Пада ли Русия? Лавров размаха пръст на Запада

Прати противниците на Москва да учат история

Пада ли Русия? Лавров размаха пръст на Запада | StandartNews.com

Външният министър на Русия Сергей Лавров размаха пръст на западните политици. Те очевидно са се учили зле, докато са били в училище, и не са разбрали какво представлява Русия. Затова не разбират и какво говорят, когато коментират "поражението на Русия", коментира дипломат № 1 на федерацията, цитиран от РИА Новости.

„Те казват, че Русия трябва да капитулира, да се предаде, и че трябва да се „победи Русия“, да се гарантира, че Русия ще „загуби на бойното поле“... Вероятно тези политици не са учили уроците си в училище. Те правят грешни заключения от своите предишни разбирания какво е Русия“.

Преди дни президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че стратегическото поражение на Русия е „очевидно“, просто "страхливците от Руската федерация нямат смелостта да го признаят".

Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентския офис, каза, че Украйна „ще има победа, когато Русия изгуби всичко“ и че „Украйна е символ на края на разбиранията на Руската федерация, с които са живели през последните 20 години“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай