Отвлякоха самолет на Egypt Air

Отвлякоха самолет на Egypt Air  | StandartNews.com

Пътнически самолет на Egypt Air беше отвлечен от неизвестни похитители, предаде БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Самолетът, изпълняващ полет от Александрия до Кайро, кацна в Кипър, след като получи разрешение за кацане на летището в Ларнака. Машината, извършваща полета е Airbus 320.

Очаква се скоро да започнат преговори с похитителите. По първоначална информация на борда на самолета има 81 души. Един от похитителите е въоръжен. 

CNN съобщава, че похитителят е освободил всички пътници освен петима чужденци и екипажа.

Похитителите са взели контрола над машината около 8.30 часа (местно време), и около 8.50 часа самолетът е получил разрешение за кацане в Кипър, поясниха силите на реда, предава AFP.

По последни данни на борда на машината са пътували 55 пасажери и седемчленен екипаж.

Пътуващите са взети за заложници от въоръжен похитител, но част от тях са били освободени. По непотвърдена информация похитителят е заплашвал пилота да взриви колан-бомба, с който разполага на борда, съобщава БНР.

ТАСС предава, че похитителите са заплашили да взривят бомба на самолета. Капитанът на полета е подал информация към диспечерите, че маината е отвлечена и похитителите искат директен полет към Ларнака. 

Кипърските власти са започнали преговори, съобщават гръцки медии. 

Египетските граждани напускат похитения самолет, кацнал на кипърското летище, съобщава кипърската телевизия, информира телевизия "Ал-Арабия". В същото време диспечерите съобщиха, че загубили контакт със самолет A320 на авиокомпания Egypt Air веднага след излитането, съобщава новинарския портал „Аль-Яум ас-Сабиа", позовавайки се на източници от летището в Кайро, отбелязва БГНЕС.

Според последните данни, неизвестен терорист с колан с експлозиви (т.нар. шахидски пояс) е похитил самолета, извършващ полет от Александрия до Кайро. По непотвърдена информация похитителят е египетски гражданин. 

Възможно е той да има лични мотиви, съобщава BBC. По тяхна информация похитителят е помолил писмо да бъде предадено на бившата му жена.

Повече подробности и развитието на случая следете ТУК.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай