Отново скандал с пияни охранители на Обама

Отново скандал с пияни охранители на Обама | StandartNews.com

Амстердам. Трима агенти на Сикрет сървис са изпратени обратно в родината им, след като един от тях припаднал след пиянска нощ в Амстердам. Те са част от екипа, който подготвял посещението на американския президент Барак Обама в Холандия в понеделник.

Агентът е открит натровен и в безсъзнание във фоайето на хотела си в нощта на събота срещу неделя. Заедно с двама колеги те пили цяла нощ в холандската столица. Когато припадналият охранител бил открит от служителите на хотела, те уведомили американското посолство.

Говорител на наслужбата е потвърдил, че те са наказани са връщане в САЩ, където срещу тях може да последват допълнителни наказания. Той обаче отказал подробности за какъв точно инцидент става въпрос.

В Сикрет сървис е започнало вътрешно разследване. Службата се занимава с разследване на финансови престъпления и охраната на високопоставени американски лица. Тримата са били именно от отдела Counter Assault Team, който охранява президента.

Подобен скандал имаше и през 2012 г., когато беше разкрито, че агенти на Сикрет сървис са викали проститутки и редовно са се напивали в ххотел в колумбийския град Картахена – отново преди посещение на Барак Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай