Отива ли в Киев? САЩ с ключово решение за Байдън

Засега не се обмисля подобно нещо

Отива ли в Киев? САЩ с ключово решение за Байдън | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън не се очаква да посети Украйна. Това заяви прессекратрят на Белия дом Джен Саки на фона на коментари, че високопоставени американски лица ще посетят страната, след като това направиха лидери от западни държави, предаде БНР.

В интервю за подкаста Pod Save America Саки каза, че Байдън е готов да се изправи пред различни предизвикателства, включително да отиде в Украйна, но "ние няма да изпращаме президента в Украйна." По-рано самият Байдън заяви, че решението за изпращане в Украйна на високопоставено лице от администрацията му все още се обмисля.

Американският президент бе в близост до границата на Украйна през март, когато посети Полша. Тогава той каза, че е бил разочарован, че не е успял да влезе в страната и да се запознае на място с последствията от руската инвазия.

Междувременно говорителят на американското външно министерство Нед Прайс заяви, че все още няма конкретни планове за завръщане на американските дипломати в Украйна на фона на новината, че Франция връща посланика си в Киев. Заради руската инвазия американските дипломати бяха преместени в западноукраинския град Лвов, а по-късно в Полша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай