Оставки в правителството в Македония

Оставки в правителството в Македония  | StandartNews.com

Македонският премиер Никола Груевски уволни министрите на вътрешните работи, на транспорта и съобщенията - Гордана Янкуловска и Миле Янакиески, както и директорът на Управлението за сигурност и контразузнаване Сашо Миялков. Миялков е братовчед на премиера.

Промените в правителството идват три дни след въоръжения сблъсък в Куманово, където загинаха 8 полицаи, а други 37 бяха ранени. Операцията бе определена от премиера като като "огромен успех" за силите на реда.

Янкуловска и Миялков бяха сред най-доверените на Груевски. Двамата обаче попаднаха и в центъра на разкритията на лидерът на опозицията Зоран Заев в последните няколко месеца за корупционни схеми, кадруване в съдебната система и изборни фалшификации.

Груевски вече внесе в парламента и предложение за нови ръководители на ведомствата. На мястото на Янкуловска е предложен Митко Чавков, а за нов министър на транспорта - Владо Мисайловски.

Натискът за оставка на премиера от страна на опозицията обаче не спира, като за днес е насрочен нов протест в центъра на Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай