Орбан: България трябва да бъде приета в Шенген

Орбан: България трябва да бъде приета в Шенген | StandartNews.com

България трябва да бъде приета в Шенген, а на Македония трябва да се дава финансова подкрепа и друга помощ, така че може да подсили отбраната си. Това заяви в унгарският премиер Виктор Орбан в интервюза общинско радио, цитиран от Reuters.

Орбан заяви, че Германия, която посрещна един милион имигранти през миналата година, наскоро е възприела "здравия разум", за да забави пристигащите. Но според Орбан нищо по-малко от пълното спиране на потока няма да реши проблема.

Европейският съюз трябва да създаде нова ограда на границата на Гърция, тъй като споразумението с Турция няма да бъде достатъчно, смята той.

Орбан се радва на широка подкрепа в Унгария със своята твърда позиция по отношение на миграцията. Неговото правителство постави огради по южната граница на страната, за да се предпази от мигрантите и лица, търсещи убежище, които бягат от войната и бедността в Близкия изток и Азия.

Бариерите първоначално привличаха критики от страна на партньорите от Европейския съюз, но няколко страни, като Словения и Австрия също поставиха бариери. Други наложиха проверки в рамките на безвизовата зона на Шенген, за да се справят с потока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай