Оправдаха мафиот, вдъхновил Скорсезе

Оправдаха мафиот, вдъхновил Скорсезе | StandartNews.com

80-годишният мафиот Винсънт Асаро бе оправдан за предполагаемата му роля в най-големия обир в историята на САЩ от 1978 г., споменат във филма на Мартин Скорсезе "Добри момчета", съобщи ДПА.

Асаро, мафиот трето поколение и член на клана Бонано - една от петте нюйоркски фамилии, свързани с Коза Ностра, бе признат за невинен по всички повдигнати му обвинения, сред които убийство, изнудване, рекет, палеж и обир. Федералният съд в Бруклин го оправда и по основното обвинение за участие в обира на терминала на "Луфтханза" на летище "Кенеди" в Ню Йорк на 11 декември 1978 г. Тогава маскирани и въоръжени нападатели откраднали от сейф 5 млн. долара в брой и бижута на стойност 1 млн. Сумата се равнява на днешни 20 млн. долара. Обирът бе обявен за най-големия в историята на САЩ и намери място във филма на Скорсезе "Добри момчета", с който режисьорът спечели "Оскар". Смята се, че по време на кражбата Асаро и гангстерът Джими Бърк, който е изигран в лентата от Робърт Де Ниро и е заподозрян като мозъкът на операцията, са чакали в автомобил на около миля от летището, докато "техните хора" извършвали грабежа.

Процесът срещу Асаро започна на 19 октомври. Ако бе признат за виновен, той можеше да бъде осъден на доживотен затвор. На излизане от сградата на съда мафиотът Асаро благодари на своя екип адвокати и сподели, че няма търпение "да похапне добре" и да се види със семейството си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай