Оланд: Властите са знаели, че атаки са възможни

Оланд: Властите са знаели, че атаки са възможни | StandartNews.com

Париж. Френският президент Франсоа Оланд заяви по време на пресконференция във вътрешното министерство, че властите са знаели, че атаки са възможни. Той заяви, че "трябва да действаме на европейско ниво" и потвърди за среща на вътрешните министри от "засегнатите държави" в неделя.

В момента тече мащабна акция по залавянето на братята Шериф и Саид Куаши, които са заподозрени за атаката срещу сатиричното списание "Шарли ебдо" преди два дни, при която загинаха 12 души. В момента полицията е обградила двамата в сграда в град Дамартен-ан-Гьол във френската област Ил дьо Франс. Според информациите има поне един заложник - жена.

Guardian информира, че братята са заявили, че искат да умрат "като мъченици". Изданието съобщава за течащи преговори между братята и властите.

Междувременно местни жители заявиха, че мобилните устройства в града не работят.

Френските власти потвърдиха престрелката, по време на полицейското преследване на братята Куаши, но отрекоха да има ранени. В момента пък целият район около града продължава да се пълни с хиляди полицаи и антитерористични спецчасти. Военни хеликоптери кръжат над областта, пристигнаха стотици полицейски коли и бронирани машини, информира пък BBC.

Органите на реда призоваха хората в града да си останат по домовете. Медиите бяха преместени от зоната около обсадата. Огромен полицейски конвой е обсадил магистрала N2.

Очаквайте подробности! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай