Оланд: Мюсюлманите са първите жертви на фанатизма

Оланд: Мюсюлманите са първите жертви на фанатизма | StandartNews.com

Париж. Мюсюлманите са първите жертви на фанатизма, фундаментализма и нетолерантността. Това заяви френският президент Франсоа Оланд пред Института за изследвания на арабския свят в Париж.

„Мюсюлманите са основните жертви на фанатизма, фундаментализма, и нетърпимостта", каза Оланд в речта си.

Той отбеляза, че „радикалният ислям се е подхранил от всички противоречия, всички влияния, всички беди, всички неравенства, всички неуредени от много дълго време конфликти".

По думите му във Франция мюсюлманите ще получат цялата необходима защита, също както и представителите на всички останали религии „Франция е страна на ценности, които не подлежат на обсъждане. Сред тях са свободата и демокрацията. Мюсюлманите тук имат същите права и задължения като всички граждани, за което съдейства принципът на светската държава", увери той.

„Антимюсюлманските деяния, както и антисемитизмът, трябва да бъдат не само осъдени, но и строго наказани", добави Оланд. Той спомена разпространена в социалните мрежи снимка, показваща сирийската журналистка Заина Ерхаим, вдигнала сред руините в Алепо плакат с надпис „Аз съм Шарли" и знамето на сирийските въстаници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай