Окупират украински военни поделения в Севастопол

Окупират украински военни поделения в Севастопол | StandartNews.com

Севастопол. Граждани на Севастопол блокират военните поделения на въоръжените сили на Украйна, предаде РИА Новости. Главното им искане е армията да не използва сила срещу хората, дори и ако пристигне заповед от Киев. По-рано днес изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов призова военните да не напускат базите, но изрази готовност да защитят народа в украинската автономна република Крим. 

 

Около 11.00 ч. няколко десетки протестиращи блокираха контролно-пропускателен пункт на учебния отряд на военноморските сили на Украйна. Едновременно с това подобни блокади се появиха и в районите на други военни части. Протестиращите не са настроени агресивно и на практика уговарят военните да не обръщат оръжие против хората.
От поделенията никой не излиза, според гражданите армията е заела неутрална позиция и няма да участва във военна операция против населението на Севастопол.

 

Председателят на координационния съвет за организация на Севастополската общинска администрация Олексий Чалий призова руските си сънародници да подкрепят Севастопол. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай