ОФИЦИАЛНО: Уилям и Кейт чакат второ бебе

ОФИЦИАЛНО: Уилям и Кейт чакат второ бебе | StandartNews.com

Херцогинята на Кеймбридж пак страда от тежко сутрешно неразположение

Наследникът на британския трон принц Уилям и съпругата му Кейт очакват второ дете. Това потвърдиха днес от Кенсингтънския дворец, където живее двойката, съобщава Би Би Си.

"Техни кралски височества херцогът и херцогинята на Кеймбридж са щастливи да съобщят, че херцогинята на Кеймбридж очаква второ дете", гласи съобщението на двореца. "Кралицата и членовете на двете семейства са много радостни от новините. Както и при първата бременност, херцогинята страда от тежко сутрешно неразположение", оповестява още дворецът.

В съобщението не се посочва в кой месец е бременна Кейт и кога се очаква раждането на второто им дете. Според източници на в. "Дейли мейл", тя е във втория или началото на третия месец, като още не е преминала през един от важните прегледи, който се извършва в 12-тата седмица. Първият им син принц Джордж се роди през юли 2013 година. Заради тежкото неразположение обаче Кейт ще трябва да пропусне някои кралски ангажименти поне временно, става ясно от съобщението на двореца. Тя трябваше да присъства днес на събитие в Оксфорд с принц Уилям, но той бе принуден да отиде сам. Не е ясно дали Кейт ще отиде на планираното си първо самостоятелно посещение в чужбина, което трябваше да бъде в Малта по-късно този месец.
В момента Кейт е под наблюдението на лекари в Кенсингтънския дворец, но не е била приета в болница, както предишния път. Именно неразположението на Кейт и приемането й в болница издадоха първата й бременност още във втория месец и принудиха двореца да оповести състоянието й далеч преди планираното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай