Обвиниха Ходорковски в 2 убийства и 4 отвличания

Обвиниха Ходорковски в 2 убийства и 4 отвличания | StandartNews.com

Следственият комитет на Русия предяви към Михаил Ходорковски обвинения по делото за убийство от 1998 г. на кмета на Нефтеюганск -Владимир Петухов, съобщиха местните медии.

Първоначално следователи заявили, че олигархът е обвинен само в поръчката на 1 убийство, това на Петухов, и в 2 отвличания - на придружаващия го Вячеслав Кокошкин и управителя на фирма "Ист Петролеум Хънделсгаз" Евгений Рибин. Впоследствие обаче прессекретарят на СК заявил, че на Ходорковски му е предявено обвинение в поръчката на 2 убийства и в организиране отвличанията на четирима души, уточни Интерфакс. По всички тези обвинения живеещият в Швейцария олигарх може да получи доживотна присъда, пише РИА Новости.

Във връзка с новите обвинения бившият собственик на ЮКОС ще бъде обявен за международно издирване, подчертаха от СК. От своя страна, прессекретарят на Ходорковски Кюлле Писпанен е заявила, че олигархът смята обвиненията за "фарс" и няма никакви намерения да си ограничи придвижването във връзка с предстоящото издирване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай