Обрат! Смайващи подробности за падналия самолет

Самолетът е собственост на Athletic Group LLC и на частно лице

Обрат! Смайващи подробности за падналия самолет | StandartNews.com

Руски частен самолет с шестима души на борда вероятно се е разбил в отдалечен район на Афганистан, съобщиха днес властите, предаде Асошиейтед прес.

Разби се пътнически самолет! Мистерията е пълна

Катастрофата е станала в събота в планински район близо до окръг Зебак в провинция Бадахшан, съобщи регионалният говорител Забихула Амири и добави, че в района е изпратен спасителен екип.

Началникът на полицията в Бадахшан също потвърди съобщението за катастрофата в изявление.

От Москва руските власти за гражданска авиация съобщиха, че е изчезнал самолет Dassault Falcon 10 с четирима членове на екипажа и двама пътници. Самолетът е изпълнявал чартърен полет за бърза помощ по маршрут от Гая, Индия, до Ташкент, Узбекистан, и по-нататък до международното летище "Жуковски" в Москва.

Самолетът "спрял да комуникира и изчезнал от радарните екрани", съобщават властите, цитирани от БТА.

Руски официални лица заявиха, че самолетът е собственост на Athletic Group LLC и на частно лице. "Асошиейтед прес" не успя да се свърже незабавно със собствениците му.

"Самолетът е изпълнявал чартърен медицински полет от Гая (Индия) до Ташкент (Узбекистан) и Жуковски (Русия)", предаде Франс прес, като цитира руски медии. Според руската информационна агенция "РИА" на борда му е имало "прикована към леглото пациентка в тежко състояние" и съпругът ѝ, който е платил за полета. И двамата са руски граждани.

Руското следствие обяви, че започва разследване за "нарушения на правилата за безопасност, довели до смъртта на двама или повече души поради небрежност".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Milana
преди 3 месеца

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук---- https://use.my/zf32

Откажи