Обискираха апартамента на Джулиани в Ню Йорк

Конфискувани са електронни устройства

Обискираха апартамента на Джулиани в Ню Йорк | StandartNews.com

Федерални следователи днес са претърсили апартамента в Ню Йорк на Рудолф Джулиани, бившият кмет на мегаполиса, който после стана личен адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните агенции. Конфискувани са били електронни устройства, съобщава вестник „Ню Йорк таймс”.

Адвокатът на Джулиани - Боб Костело, потвърди, че е била изпълнена съдебна заповед за претърсване на дома на клиента му. Самият Джулиани засега не е коментирал въпроса, пише БТА.

Федерални прокурори в Манхатън разследваха бизнес отношенията на Джулиани в Украйна. Двама бивши негови съратници - Лев Парнас и Игор Фруман, бяха обвинени в нарушения на финансиране на предизборна кампания и за други прегрешения.

Работата на Парнас и на Фруман е включвала и усилия за помагане на Джулиани да изнамери преди президентските избори през 2020 г. информация, която да навреди на Джо Байдън и на сина му Хънтър. Парнас и Фруман са помагали и, както казват разследващите, на усилията за отстраняване на тогавашния посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай