Обама си дава кортежа на бременната Клинтън

Обама си дава кортежа на бременната Клинтън | StandartNews.com

Президентът на САЩ Барак Обама предложи президентския си кортеж на бременната Челси Клинтън, за да се придвижи по-бързо до родилното отделение, когато започне да ражда, съобщава АФП.

Бременната дъщеря на бившия американски президент Бил Клинтън и неговата съпруга - бившия държавен секретар Хилари Клинтън, се очаква да роди в близкия месец. "Ако Челси тръгне да ражда, тя може да използва президентския ми кортеж, за да избегне задръстванията", заяви Обама с усмивка.

Според западните медии предложението Обама е отправил на Хилари Клинтън, преди да произнесе реч в Ню Йорк на годишното събрание на фондацията на Клинтън "Глобална инициатива". Преди това президентът произнесе реч на конференцията за климата на Генералната асамблея на ООН. Събитието доведе до зверски задръствания заради затворени улици в цял Ню Йорк.

Цели участъци в Манхатън бяха отцепени, за да бъдат опазени световните лидери. Засега семейство Клинтън не са съобщили датата, на която се очаква тяхната дъщеря да роди първото си бебе. Предполага се, че те ще се опитат да го запазят в тайна до последния момент. Самата Челси обяви своята бременност през април, така че раждането се очаква всеки момент. Неотдавна Бил Клинтън каза, че очаква да стане дядо на първи октомври. Не знам пола на бебето, тъй като дъщеря ми и зет ми предпочетоха да не го узнават предварително, искат да бъдат изненадани. Така че просто чакаме, каза бившият президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай