Обама обеща помощ за пострадалите от Санди

Обама обеща помощ за пострадалите от Санди  | StandartNews.com

Вашингтон. Американският президент Барак Обама похвали служителите на спешните служби за отличната им реакция при бурята Санди. В тазседмичното си обръщение към нацията държавният глава също така увери милионите пострадали от стихията американци, че правителството ще ги подкрепи при възстановяването от бурята.

Страната ви ще бъде зад вас толкова време, колкото имате нужда, за да се съвземете и възстановите. През цялата седмица бях в постоянен контакт с губернаторите и кметовете на засегнатите райони, които работят отлично при изключително трудни обстоятелства. Дължим на служителите от спешните служби и националната гвардия, които работят без почивка, най-дълбоки благодарности, каза Обама.

Бурята отне живота на най-малко 106 души в САЩ, а около 2 милиона и 700 хиляди потребители остават без електричество в 15 щата и област Колумбия, посочва СиЕнЕн, цитирана от БНР. Някои от тях може да са без ток за още седмица, твърдят преставители на компаниите-доставчици на електричество. Ядосаните местни жители са притеснени от падането на температурите и обвиняват компаниите, че не работят достатъчно бързо, за да възстановят тока. Президентът Обама обаче увери, че страната ще се оправи въпреки огромните разрушения от бурята.

Ние сме американци и когато времената са трудни, ние сме още по-жилави. Поставяме останалите на първо място, полагаме повече усилия, отваряме сърцата и домовете си за един друг като едно американско семейство. Ние се възстановяваме, строим наново, завръщаме се по-силни и заедно ще го направим още един път, подчерта Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай