Обама, Морси и Нетаняху в битка за "Човек на годината"

Обама, Морси и Нетаняху в битка за "Човек на годината"   | StandartNews.com

Ню Йорк. Президентът на САЩ Барак Обама, египетският държавен глава Мохамед Морси и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху са сред претендентите за званието "Човек на годината" в класацията на американското списание "Тайм".

Списъкът включва 8 номинирани. Предложени са и неодушевени обекти, например Бозонът на Хигс. Кандидат за почетната титла е и американският марсоход "Кюриосити", кацнал през август на Червената планета. Номинирани са редица бизнесмени, музиканти, спортисти, телевизионни водещи и правозащитници. Сред тях агенцията споменава руската пънк група "Пуси райът", австрийския парашутист Феликс Баумгартнер, извършил през октомври успешен скок от стратосферата, корейския рапър Сай, а също и "събирателния образ на нелегалния имигрант в САЩ".

Читателите могат да гласуват за предпочитания кандидат на сайта на "Тайм", предаде БНР. Засега фаворит в листата е Мохамед Морси. Публиката ще научи кой е новият "Човек на годината" на 14 декември, щом бъде пуснат в продажба последният брой на "Тайм" за 2012 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай