Обама и Ромни спорят за безработицата

Обама и Ромни спорят за безработицата | StandartNews.com

Вашингтон. Американският президент Барак Обама и претендентът за поста Мит Ромни се появиха в щатите Айова и Ню Хемпшър в първия ден след приключването на партийния конгрес на Демократическата партия. В речта си Обама призна, че данните за безработицата "не са достатъчно добри",въпреки че за 30-ти пореден месец са създадени нови работни места - общо над 4.6 милиона: 

"Но това не е достатъчно добре. Знаем, че не е достатъчно добре. Трябва да създадем повече работни места и то бързо. Трябва по-бързо да запълним дупката, останала от рецесията. Трябва да излезем от тази криза по-силни", каза Обама. 

Мит Ромни заяви, че икономическата политика на президента се е провалила. Ромни изрази изненада, че в речта си Обама не споменал нищо за 23-те милиона безработни. "Очаквах да каже нещо за големия брой хора в Америка, които едва свързват двата края" - заяви Ромни: 

"Очаквах да говори за тези неща, но той не го направи. Вместо това последва цяла серия от нови обещания, които няма да успее да изпълни. Защото политиката, в която той вярва, и посоката, в която върви, няма да направят Америка по-силна. Ако президентът Обама бъде преизбран, ще имаме отново същите четири години като предишните. Американският народ обаче ще каже "не" на това!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай