Петък,

Ново разкритие за взривовете на газопровода Северен поток

От: Иван Ангелов -
22792
Ново разкритие за взривовете на газопровода Северен поток
A
A
A

В САЩ смятат, че атаките срещу газопровода „Северен поток” 1 и 2 са били саботаж.

Тръбопроводите, свързващи Русия и Германия под Балтийско море, бяха засегнати от серия необясними експлозии през септември миналата година. Москва нарече това акт на "международен тероризъм". Вашингтон  категорично отрича да има нещо общо.

Дания, Германия и Швеция проведоха свои собствени разследвания. Европейски следователи твърдят, че атаките са били извършени умишлено, но не са посочили кой е отговорен. Москва, без да предоставя доказателства, обвинява за взривовете западните страни.

„В момента се провеждат три национални разследвания на експлозията на „Северен поток” от трима наши съюзници. Няма да изпреварваме тяхната работа, която все още продължава. Продължаваме да вярваме, че това е акт на саботаж. Съединените щати не са участвали по никакъв начин, въпреки някои съобщения в пресата. Трябва да оставим работата на тези следователи да продължи и тя трябва да продължи безпрепятствено и без никакво влияние или натиск от когото и да било”, категоричен беше говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com